Hoe werkt het?

De laser geeft een puls af die slechts een fractie van een seconde duurt. Dit laserlicht wordt in het pigment van de haren omgezet in warmte en naar het haarzakje geleid. Hierdoor wordt het haarzakje definitief vernietigd. Er kan dus geen nieuwe haar meer groeien! Deze laserontharingsmethode is veilig en kan worden gebruikt voor alle huidtypen, van hele lichte tot hele donkere (huidtype I tot huidtype VI).

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Er zijn meerdere behandelingen nodig, omdat haren niet allemaal tegelijk groeien. De haren moeten in de groeifase zitten om definitief vernietigd te kunnen worden. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in de groeifase. Om tot een maximaal resultaat te komen, heeft u bij Supreme Laser Clinic gemiddeld 5 tot 7 behandelingen nodig. Dit is aanzienlijk minder dan bij veel andere klinieken! We kunnen deze service bieden omdat we werken met het meest effectieve en veilige lasersysteem dat er momenteel is: de LightSheer DESIRE.

Waarom geen IPL behandeling?

Het verschil tussen IPL en laser is vaak onduidelijk. In eerste instantie denkt u dat een IPL (flitslicht) behandeling voordeliger is dan laseren. Maar op lange termijn is dit niet het geval. IPL verlamt alleen de haarwortel. Dit geeft tijdelijk resultaat: de haargroei verdwijnt niet definitief. Na een laserbehandeling ben je wél voor altijd van je ongewenste haargroei af. De LightSheer DESIRE vernietigt definitief het haarzakje en de haarwortel.

 

Stap 1: Het intake gesprek

Het intakegesprek is een oriënterend gesprek waarbij uw vragen centraal staan. Er zal een analyse worden uitgevoerd. Vervolgens wordt er besproken welke behandelmogelijkheden er voor u zijn, waarna samen met u een behandelplan wordt opgesteld. Geeft u toestemming om tot behandeling over te gaan, dan worden er vervolgafspraken gemaakt. 

Stap 2: Voorbereiding op de eerste behandeling

Epileren/harsen

Vanaf zes weken voorafgaand van de behandeling de haren niet meer bleken en/of verwijderen met hars, epilady of door middel van epileren. U verwijdert dan de haren die juist de warmte moeten geleiden waardoor een effectieve behandeling niet mogelijk is. 

 Tussentijds ontharen

De haren mogen uitsluitend kort geschoren worden of afgeknipt. Dit mag zo vaak als u wilt. BELANGRIJK: Het te behandelen gebied dient de dag van de behandeling geschoren en schoon te zijn. Scheer het te behandelen gebied 24 uur van te voren.

Zon/zonnebank

Een gebruinde huid bevat veel pigment. De energie van de laser wordt geabsorbeerd door het pigment van haar maar ook door het pigment van de huid wanneer deze gekleurd is door de zon of zonnebank. Dit kan pigmentverschuivingen tot gevolg hebben. Tevens werken laserontharing behandelingen effectiever bij een bleke huid aangezien het contrast verschil tussen het pigment van de haar en de huid dan groter is.

Stap 3: De behandeling

We tekenen het ‘gebied’ dat we gaan behandelen af met een wit potlood. Vervolgens start de behandeling. Ter indicatie heeft men gemiddeld 5 tot 7 behandelingen nodig om tot een maximaal resultaat te komen. Dit is aanzienlijk minder dan bij andere klinieken.

Stap 4: Na de behandeling
Stap 4: Na de behandeling

Na de laserbehandeling kan er roodheid en zwelling ontstaan rondom de haarfollikel. Dit verdwijnt vanzelf. Wel is het belangrijk dat u de volgende adviezen opvolgt:

De eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk ontzien en behandel het onthaarde gebied de eerste dagen voorzichtig.

Na de behandeling niet zwemmen, geen gebruik maken van Whirlpool en/of sauna. U mag wel douchen, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen.

 Zijn de oksels behandeld, gebruik dan de eerste dagen geen deodorant. 

Nooit krabben of wrijven op het behandelde gebied, ook de dagen volgend op de behandeling niet hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen

Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Na ongeveer twee weken wordt het resultaat zichtbaar: de eerste haartjes vallen uit. Na iedere behandeling ziet u hoe uw ongewenste haargroei verder uitdunt, tot dat er na de laatste behandeling haast niets meer van over is.

Hoe werkt een laserbehandeling?
Bij Supreme Laser Clinic maken we gebruik van de Lightsheer Diode laser. De puls die de laser afgeeft duurt slechts een fractie van een seconde. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en daar omgezet in warmte. Deze warmte wordt naar het haarzakje geleid waardoor het haarzakje definitief vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer kan groeien.
Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig?
Het aantal laserbehandelingen is sterk afhankelijk van huid- en haarkleur, ook de haardikte en het aantal haren per behandelgebied spelen hierbij een rol. Er is geen standaard aantal behandelingen, ieder persoon is namelijk uniek. Gemiddeld zijn er 5 tot 7 behandelingen nodig om tot een maximaal resultaat te komen. Dit is aanzienlijk minder dan bij vele andere klinieken.
Hoelang duurt een behandeling?
De behandelduur is volkomen afhankelijk van het oppervlak van het te behandelen gebied. Hoe groter het gebied is, des te meer tijd de behandeling kost. In het intakegesprek bespreken we uiteraard ook met u hoe veel tijd de behandeling uw gaat kosten
Kunnen alle huidtypen behandeld worden?
In onze kliniek werken we met de LightSheer Desire en deze laser is geschikt voor het ontharen van alle huidtypes.
Is een laserbehandeling veilig?
Ja, een behandeling met de LightSheer DESIRE is volledig veilig. De LightSheer DESIRE is speciaal ontwikkeld voor ontharen en is het enige professionele apparaat dat is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA. (Food and Drug Administration). Dit is de hoogste autoriteit die medische apparatuur test.
Is laserontharing voor elk haartype?
Donkere, gepigmenteerde haren kunnen worden behandeld door middel van laser ontharen. De haarkleuren blond, wit, grijs zijn niet te behandelen met een laser, omdat deze haren geen pigment bevatten. Voor ongepigmenteerde haren heeft Supreme Laser Clinic een andere oplossing. Ongepigmenteerde haren kunnen wij namelijk behandelen door middel van elektrisch ontharen.
Kan er gelaserd worden tijdens of na de zwangerschap?
Nee, dit raden wij af. We adviseren om na een zwangerschap nog negen maanden te wachten voordat je begint aan een laserbehandeling. Tijdens en na de zwangerschap verandert je hormoonhuishouding. Dit heeft nadelige gevolgen op het resultaat van een laserbehandeling.
Wordt laseren vergoed door de zorgverzekeraars?
Verschillende zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan voor laserbehandelingen. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.
Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?
Er zijn meerdere behandelingen nodig, omdat haren niet allemaal tegelijk groeien. De haren moeten in de groeifase zitten om definitief vernietigd te kunnen worden. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in de groeifase.

Afspraak maken intakegesprek

Voordat we gaan starten met de eerste behandeling, krijgt u altijd een intakegesprek. Tijdens dit intake gesprek zullen wij u goed informeren over de behandeling, wat u kunt verwachten en heeft u de ruimte om vragen te stellen over de behandeling. 

Maak hieronder een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek en ontdek de mogelijkheden

ADRES

Helfrichstraat 48
7311 JB, Apeldoorn

TELEFOONNUMMER

055 - 750 7920

E-MAIL

info@supremelaserclinic.nl

OPENINGSTIJDEN

Wij werken op afspraak

 

Maandag 12:00 - 21:00
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 21:00
Donderdag: 10:30 – 20:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 18:00

Wij zijn aangesloten bij